Menu
Casper Ruud i aksjon mot Alex Bolt på Wimbledon-gresset. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Casper Ruud kontrollert videre fra Wimbledons 1. runde

Casper Ruud (25) fikk motstand av venstrehendte Alex Bolt i starten, men tok seg greit til 2. runde i Wimbledon med seier i strake sett.

Av NTB | 01.07.2024 14:23:47

Sport: I løpet av vel to timer var kampen over med settsifrene 7-6 (7-2), 6-4 og 6-4. Ruud spilte sin første gresskamp siden han røk ut i 2. runde samme sted for et år siden.

I starten slet nordmannen med å svare på Bolts server. Den 234.-rangerte australieren servet med venstre arm og ofte inn mot midten av banen, noe som bød på problemer for Ruud.

De to spillerne fulgte hverandre gjennom første sett uten et eneste servebrudd. I tiebreaket viste derimot Ruud solid utholdenhet, og han avgjorde kjapt med 7-2-seier.

– Jeg synes Casper Ruud gjør en fin forestilling her. Han spiller bedre og bedre for hvert game, synes jeg. Jevnt første sett og tiebreak, men etter det er Casper bedre, sa Discovery-kommentator Christer Francke.

I tredje sett ble det et nytt servebrudd til 3-2-ledelse for Ruud, og dermed dominerte han kampen fullstendig. Han spilte kontrollert hjem settet og seieren, selv om Bolt kjempet hardt til siste slutt, og han kom seg dermed videre til 2. runde uten altfor store anstrengelser.

Ruud fikk trøbbel som følge av en mageparasitt i sin forrige turnering (Roland-Garros), og han har trengt tid til å hvile inn mot Wimbledon. Foran storturneringen i London uttalte han til NTB at han hadde 11-12 dager med mye tid i sengen etter Grand Slam-konkurransen i Paris.

I 2. runde skal Ruud opp mot vinneren av oppgjøret mellom Luca Van Assche (Frankrike) og Fabio Fognini (Italia).

Sett nummer to ble hakket mer komfortabelt for Ruud. Han brøt Bolt i femte game til 3-2-ledelse, men så brøt australieren tilbake. Ruud klarte å bryte igjen på direkten, og etter hvert servet han feilfritt inn til 6-4-seier.

Nordmannen kunne riktig nok ha avgjort kampen noe tidligere. Han misbrukte tre matchballer på stillingen 5-3 og ytterligere to på 5-4 før han til slutt fikk vippet tredjesettet i sin favør.

(©NTB)

Flere nyheter: