Menu
Caroline Graham Hansen sendte Barcelona i ledelsen hjemme mot Chelsea. Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB.

Caroline Graham Hansen og Guro Reiten på scoringslisten da Barcelona sikret ny mesterligafinale

Caroline Graham Hansen og Guro Reiten scoret målene da Barcelona og Chelsea spilte 1-1 i semifinalen i mesterligaen torsdag. Dermed er Barcelona finaleklar.

Av NTB | 27.04.2023 20:44:10

Sport: Den spanske storklubben er klar for sin tredje strake mesterligafinale etter de vant 2-1 sammenlagt. Graham Hansen scoret begge Barcelonas mål i semifinalen.

Vertene så ut til å få en drømmestart på kampen da Graham Hansen satte ballen i nettet etter bare sju minutter. Det ble imidlertid en kortvarig glede da dommeren annullerte målet for hands på 28-åringen. TV-bildene viste at den avgjørelsen var riktig.

Katalanerne fortsatte sitt fengende flotte angrepsspill, men de 72.262 oppmøtte tilskuerne på Camp Nou måtte likevel vente helt til det 63. spilleminutt før Graham Hansen satte inn kampens første mål.

I mellomtiden hadde Ingrid Syrstad Engen kommet inn som den fjerde norske spilleren på banen, i tillegg til Graham Hansen og Chelsea-duoen Reiten og Maren Mjelde.

Målet er Reitens andre på ti kamper i mesterligaen denne sesongen. Totalt står hun med sju mål på 25 kamper i alle turneringen.

Ti minutter etter utligningen ble imidlertid sunnmøringen byttet ut for Lauren James.

Barcelona har hatt en utrolig sesong både i Champions League og i den spanske serien, med kun ett tap på 31 kamper. Det kom mot Alexander Straus’ Bayern München i gruppespillet. Før det hadde de ikke tapt siden fjorårets mesterligafinale mot Lyon.

Fjorårets mestere er imidlertid allerede ute av turneringen etter de røk ut på straffer mot Chelsea i kvartfinalene. I den andre semifinalen møtes tyske Wolfsburg og engelske Arsenal. De spilte 2-2 i det førsteoppgjøret i London.

Finalen spilles 3. juni i Eindhoven, Nederland.

Chelsea slet med å komme seg til noen sjanser, og lagets første avslutning lot vente på seg helt til 66 minutter var spilt. Da ga Reiten gjestene fornyet finalehåp og utlignet til 1-1 på en retur fra Sandra Paños.

Graham Hansen ga Barcelona et drømmeutgangspunkt før returkampen på Camp Nou da hun sikret 1-0-seier i London forrige lørdag.

(©NTB)