Menu
John Carew skal jobbe med barn og unge i fotballen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Carew har fått jobb i Norges Fotballforbund

Tidligere landslagsspiss John Carew er ansatt i en 80 prosent engasjementsstilling i Norges Fotballforbund og skal jobbe med barn og unge.

Av NTB | 19.01.2023 10:16:39

Kriminalitet og rettsvesen: Engasjementet gjelder ut 2024, opplyser Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til idretten. Fotball er fortsatt en viktig del av mitt liv. Det blir fint å kunne bidra med å utvikle en ny generasjon spillere, sier Carew.

Carew ble i fjor dømt for grovt uaktsomt skattesvik og dømt til ett år og to måneders ubetinget fengsel. Han håper å kunne tiltre stillingen mens han soner med fotlenke og vil søke Kriminalomsorgen om dette, skriver NFF.

– Det er tøffe tak for John nå. Han er dømt for grovt uaktsom skatteunndragelse, og skal gjøre opp for seg. Det er fint at han ønsker å bidra med sin kompetanse overfor barn og unge. Kanskje får han også muligheten til å jobbe som en del av soningen. Det er i så fall vinn-vinn. Det føles riktig å gi ham denne muligheten og samtidig få tilbake en kapasitet til norsk fotball, sier fotballpresident Lise Klaveness.

Carew spilte 91 landskamper for Norge. Han spilte også for klubber som Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

– John tok kontakt med oss før jul med et ønske om å få bidra i norsk fotball. Dette var noe han hadde tenkt på en stund, men som virkelig hadde aktualisert seg etter at han i vinter ble dømt til fengselsstraff for uaktsom skatteunndragelse. Det er en vanskelig periode for John nå og han ønsker å bidra inn i noe som oppleves meningsfullt, sier generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken.

– Med sin fotballbakgrunn har John mye å bidra med overfor barn og unge i fotballen og vi er glade for å kunne rekke ut en hånd og for at NFF kan få bruke hans erfaring og kapasitet i norsk fotball. Vi er derfor enige om et engasjement ut 2024, fortsetter han.

(©NTB)

Flere nyheter: