Canada slo Tyskland i VM-finalen søndag. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Canada tok sin 28. VM-tittel i ishockey – slo Tyskland 5-2 i finalen

Tyskland ledet to ganger, men Canada kom tilbake og vant VM-finalen i ishockey med 5-2. Det er nordamerikanernes 28. verdensmestertittel.

Av NTB | 28.05.2023 21:38:57

Sport: Dermed er Canada den mestvinnende nasjon i VM-sammenheng. Russland har 27 titler, der 22 av dem kom som del av Sovjetunionen.

Canada måtte kjempe for seieren i finalen mot Tyskland søndag, men to mål av Samuel Blais hjalp godt på vei til en snuoperasjon og seier. Canada har vunnet to av de siste tre verdensmesterskapene.

Tyskland overrasket stort da de tok seg til finalen med seier over USA i forlengning i semifinalen. Tidligere søndag gikk USA på nok et sjokktap da Latvia tok seieren i bronsekampen, også det etter forlengning.

Tyskerne var påskrudd fra start også i finalen i finske Tammerfors søndag, men måtte til slutt nøye seg med sølvmedaljen. Tyskland har aldri før spilt VM-finale, men har fire bronsemedaljer, sist i 2021.

John Peterka sendte Tyskland i ledelsen etter sju minutter, men Samuel Blais utlignet bare tre minutter senere.

I annen periode scoret Daniel Fischbuch for tyskerne, men igjen varte ikke ledelsen i mer enn fire minutter. Lawson Crouse sørget for at lagene var likt inn i tredjeperioden.

Der sikret Blais, Tyler Toffoli og Scott Laughton seieren for Canada med hver sin scoring.