Menu
Foreldre og barn blir fraktet om bord i en buss for å holde varmen mens de venter på informasjon om hva som har skjedd med barna deres. Minst åtte personer er skadd og kjørt til sykehus, men det er ikke kjent hvor mange av dem som er barn. Foto: Ryan Remiorz / AP / NTB

Buss krasjet inn i barnehage i Montreal – minst åtte personer er skadd

En buss har krasjet inn i en barnehage i forstaden Laval nord for Montreal i Canada onsdag. Åtte personer er sendt til sykehus, opplyser helsepersonell.

Av NTB | 08.02.2023 18:15:34

Utdanning: Det er foreløpig uklart hvor mange av de skadde som er barn. Politiet har sperret av et stort område rundt barnehagen ettersom flere fortvilte foreldre har kommet for å se hvordan barna har det.

Bussjåføren, en ansatt i det lokale kollektivfirmaet Société de transport de Laval, er pågrepet, opplyser François Bonnardel, minister for offentlig sikkerhet i provinsen Quebec. Det er fortsatt ukjent om bussjåføren er siktet.

– Det er en forferdelig tragedie, sier Bonnardel.

Video fra stedet viser bussen som kjører inn i barnehagen, som ligger i enden av en innkjørsel. Bussjåføren må derfor ha kjørt av veien for å treffe den, ifølge AFP.

Politiet opplyser at de fikk melding om hendelsen klokken 8.30 lokal tid, som tilsvarer 14.30 norsk tid. Statsminister Justin Trudeau sier han er forferdet over hendelsen.

– Jeg er knust. Det er vi alle. Jeg kan ikke forestille seg hva familiene går gjennom, sa han til journalister i det canadiske parlamentet i Ottawa.

(©NTB)

Flere nyheter: