Menu
Belgias kamp mot Israel skal ikke spilles i Brussel. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB

Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper frykt

Myndighetene i Brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom Belgia og Israel i fotball. Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine.

Av NTB | 19.06.2024 11:53:10

Sport: Det er ordfører Benoit Hellings i den belgiske hovedstaden som opplyser at de ikke ønsker å arrangere den aktuelle landskampen. Planen var at oppgjøret skulle spilles på Stade Roi Baudouin i Brussel 6. september.

Hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i Brussel siden starten av krigen mellom Israel og Hamas i fjor. I forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn.

Ordfører Hellings opplyser at tjenestemenn i Brussel har hatt en grundig diskusjon med regjeringen, politiet og fotballforbundet URBSFA rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen.

I etterkant har man valgt å vende tommelen ned.

– I dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier Hellings i en uttalelse.

– De røde djevlenes (fotballandslagets) kamper har alltid vært øyeblikk av samhold. Den humanitære og sikkerhetsmessige situasjonen i Gaza og dens ettervirkninger tvinger byen til å informere URBSFA om at det ikke er mulig å holde denne kampen på Stade Roi Baudouin, legger han til.

Billettsalget til Belgias øvrige hjemmekamper i nasjonsligaen mot Frankrike 14. oktober og Italia 14. november går som planlagt.

Belgia spiller for tiden EM i Tyskland. Der tapte laget sin første gruppekamp mot Slovakia.

Brussel har vært i sikkerhetsberedskap siden før krigen i Gaza startet, og Belgia har gjentatte ganger vært rammet av ekstremistiske angrep.

I fjor ble en fotballkamp mellom Belgia og Sverige stoppet ved pause etter at en bevæpnet mann skjøt og drepte to svenske supportere i Brussel før avspark.

(©NTB)