Menu
«Anthem of the Seas». FOTO: Royal Caribbean

Bruker ladestrøm når de kan

Cruiseskipene som har mulighet for det, benytter ladestrøm fra land når de ligger til kai i Haugesund. Fire skip har så langt hatt sin «landstrømsdebut» i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 12.07.2023 16:11:06

Ladestrøm: Det er flere innbyggere i Haugesund som har lagt merke til at ikke alle cruiseskipene benytter seg av ladestrøm og lurer på hvorfor.

Vi har kontaktet Karmsund Havn IKS som kan opplyse at det ikke er noen problemer med landstrømanlegget.

– I dag ligger «Anthem of the Seas» til kai på Garpeskjær og er tilkoblet landstrøm. Det er forøvrig hennes tredje besøk siden vi åpnet anlegget i midten av mai, opplyser Tine Osmundsen som er assistent til Havnedirektøren.

Det er imidlertid ikke alle cruiseskip som er ombygd til å kunne ta i mot landstrøm enda. Derfor er det fortsatt skip til kai, som ikke ligger på landstrøm. Da skyldes det forhold ombord, ikke i land.

Cruiserederiene hadde omfattende, intensive ombyggingsprogrammer, som fikk en ufrivillig utsettelse grunnet pandemien. Mange skip er imidlertid ombygd, og flere bygges om hele tiden.

– Dette ser vi blant annet ved at flere har kjørt såkalt commisioning (en omfattende prosedyre, for skipets første gang tilkoblet landstrøm), hele fire ganger siden åpningen. Altså er det fire skip som har hatt sin «landstrømsdebut» i Haugesund – det syns vi er stas, blir det opplyst.

– Vi har mange landstrøms-bookinger fremover, og gleder oss til den dagen absolutt alle skip er klar og påkoblet, avslutter hun.

Flere nyheter: