Mijat Gacinovic feirer sitt 2-1-mål mot Brighton. Foto: Steven Paston / PA via AP / NTB

Brighton-smell i Europa-debuten – tapte på hjemmebane

Brighton fikk trøbbel hjemme mot greske AEK og tapte overraskende 2-3 på eget gress i sin første kamp i europaligaen.

Av NTB | 21.09.2023 23:12:25

Sport: João Pedro scoret to ganger på straffespark for vertene, men det holdt ikke. Brighton spiller europacupfotball for første gang i klubbens historie.

Gjestene fra Hellas gikk fryktløst til verks og scoret allerede etter ti minutter. Djibril Sidibe stanget kraftfullt inn en corner, og Jason Steele nådde ikke bort til ballen.

Etter en halvtime kvitterte Pedro for første gang, men gjestene skulle ta ledelsen på dødball igjen før pause. Ehsan Hajsafi svingte inn et frispark fra venstre, og Mijat Gacinovic scoret.

Halvveis ut i annen omgang skaffet Pedro seg straffe igjen da han ble felt i AEK-boksen. Brasilianeren scoret sikkert fra elleve meter og vekket håp om en snuoperasjon.

I stedet skulle AEK overraske igjen. Et fint angrep endte med at Ezequiel Ponce gjorde 3-2 alene med Steele.

Brighton fikk hele 13 tilleggsminutter på seg til å utligne. Britene presset hardt, men lyktes ikke.

AEK har dermed fått en pangstart på gruppespillet i europaligaen. I den andre kampen i gruppe E spilte Ajax og Marseille 3-3.