Patrick Berg kom til en stor sjanse i Bodø/Glimts 0-0-kamp mot Lugano i conferenceligaen. Foto: Nikola Krstic / NTB

Bodø/Glimt trøblet i regnværet – 0-0 borte mot Lugano i conferenceligaen

Det var lite finspill da Bodø/Glimt spilte 0-0 mot sveitsiske Lugano i conferenceligaen. Dårlig bane preget åpningskampen.

Av NTB | 21.09.2023 23:02:47

Sport: Vanskelige forhold ga dårlig tempo og rytme i Zürich-regnet, men helt på tampen fikk innbytter Fredrik Sjøvold en stor sjanse. Forsøket på å breside inn ballen endte rett i hanskene til Luganos målvakt.

Det var paniske minutter i Glimt-leiren da kampen nærmet seg en halvtime spilt. Først misset keeper Nikita Haikin totalt på en inngripen langt ute i egen boks, men Zan Celar ble forstyrret i skuddøyeblikket og blåste ballen høyt over.

Like etter nikket Brede Moe unna et frispark på strek, og ren akrobatikk fra Faris Pemi Moumbagna reddet Glimt på corneren som fulgte. Kameruneren fikk inn et vellykket saksespark etter å ha erstattet en skadd Runar Espejord fem minutter tidligere.

Patrick Berg sto for Bodø/Glimts farligste sjanse før pause. Han knallet til fra distanse og kun en sterk redning sendte ballen over tverrliggeren.

Regnskyllet tiltok i oppgjørets siste halvtime og forverret allerede elendige baneforhold. Gressteppet bar tydelig preg av at det nylig ble arrangert en festival der.

Lugano holder til i det sørlige Sveits, men må spille europacupkamper på Letzigrund stadion i Zürich. Årsaken er at klubbens arena ikke oppfyller Uefa-kravene.

Glimt deltar i sitt tredje strake puljespill i Europa. I 2021/22-sesongen tok nordlendingene seg helt til kvartfinale i conferenceligaen.

Nå venter to hjemmekamper på Bodø/Glimt i Europa. De er mot belgiske Brugge (5/10) og tyrkiske Besiktas (26/10).