Menu
Patrick Berg kom til en stor sjanse i Bodø/Glimts 0-0-kamp mot Lugano i conferenceligaen. Foto: Nikola Krstic / NTB

Glimt traff stolpen i siste sekund – målløst i Sveits

Det var lite finspill da Bodø/Glimt spilte 0-0 mot sveitsiske Lugano i conferenceligaen. Dårlig bane preget åpningskampen.

Av NTB | 21.09.2023 23:12:47

Sport: Vanskelige forhold ga dårlig tempo og rytme i Zürich-regnet, men på tampen kjørte Glimt tungt for seier. Fredrik Sjøvold kom til en stor sjanse, og i siste sekund skjøt Albert Grønbæk i innsiden av stolpen og ut.

Det var paniske minutter i Glimt-leiren da kampen nærmet seg en halvtime spilt. Først misset keeper Nikita Haikin totalt på en inngripen langt ute i egen boks, men Zan Celar ble forstyrret i skuddøyeblikket og blåste ballen høyt over.

Like etter nikket Brede Moe unna et frispark på strek, og ren akrobatikk fra Faris Pemi Moumbagna reddet Glimt på corneren som fulgte. Kameruneren fikk inn et vellykket saksespark etter å ha erstattet en skadd Runar Espejord fem minutter tidligere.

Regnskyllet tiltok i oppgjørets siste halvtime og forverret allerede elendige baneforhold. Gressteppet bar tydelig preg av at det nylig ble arrangert en festival der.

Lugano holder til i det sørlige Sveits, men må spille europacupkamper på Letzigrund stadion i Zürich. Årsaken er at klubbens arena ikke oppfyller Uefa-kravene.

Det endte 1-1 mellom «norske» Brugge og Besiktas i den andre kampen i Glimts gruppe. Hans Vanaken ga de belgiske vertene ledelsen i det 77. minutt, men Cenk Tosun rakk å fikse utligningen.

Brugge trenes av Ronny Deila. Torsdag startet han med Hugo Vetlesen på midtbanen og holdt landslagskometen Antonio Nusa utenfor troppen.

Nå venter to hjemmekamper på Bodø/Glimt i Europa. De er mot Brugge (5/10) og Besiktas (26/10).

Patrick Berg sto for Bodø/Glimts farligste sjanse før pause. Han knallet til fra distanse, og kun en sterk redning sendte ballen over tverrliggeren.

Glimt deltar i sitt tredje strake puljespill i Europa. I 2021/22-sesongen tok nordlendingene seg helt til kvartfinale i conferenceligaen.

(©NTB)

Flere nyheter: