Menu
Tonje Brenna og Jan Christian Vestre er foreslått som nye nestledere i Arbeiderpartiet. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Brenna: 22. juli-erfaringen har styrket troen på demokratiet

Tonje Brenna sier hennes og Jan Christian Vestres erfaring som AUF-ere på Utøya under terrorangrepet i 2011 blir viktig å ha med seg som nestledere.

Av NTB | 21.04.2023 13:54:17

Krig og konflikter: På spørsmål om hva erfaringen fra Utøya-terroren vil bety for henne dersom hun blir valgt som ny nestleder, svarer Tonje Brenna at hun mener det er viktig å ha med seg noe i bagasjen som politiker uansett.

– Så består jo noe av den bagasjen både jeg og Jan Christian og mange andre har med oss, at vi overlevde terror. Jeg tror jo også at det har styrket engasjementet, troen på demokratiet, at man engasjerer seg i det man bryr seg om, at det er riktig å heve stemmen også de gangene man kan føle på kroppen at det er farlig, sier Brenna.

Jan Christian Vestre sier 22. juli alltid kommer til å være med dem – som den også er med alle i Norge, fordi alle opplevde det på en eller annen måte.

– Jeg husker godt da vi, Tonje, kom ut på Slottsplassen i 2021, så veksla vi blikk, og så tror jeg vi hadde en klump i magen begge to, for vi tenkte at nå er det vi som står her, men det kunne vært noen helt andre, for vi mistet altfor mange venner den dagen.

Han understreker at demokratiet er sterkt, det slår tilbake og viser at ingen terrorist får ødelegge alt det som er bygd opp.

(©NTB)

Flere nyheter: