Menu
Brasils Romario er blitt senator og krever at nasjonalforsamlingen må få bukt den voksende problematikken rundt kampfiksing. Her under en landskamp på Ullevaal o 1997 mot Norge og Henning Berg. Foto: Erik Johansen / NTB

Brasils nasjonalforsamling åpner ny undersøkelse rundt kampfiksing

Brasils nasjonalforsamling starter en ny etterforskning rundt kampfiksing i nasjonalsporten fotball. Den tidligere fotballstjernen Romario har bedt om dette.

Av NTB | 13.03.2024 09:07:37

Sport: Avgjørelsen kommer ett år etter at en pågående etterforskning i gangsatt av en lokal påtalemyndighet har eksplodert. Den involverer nå 26 personer, inkludert spillere, forretningsfolk og idrettstopper til kriminell veddemålsvirksomhet.

Den tidligere brasilianske fotballstjernen Romario de Souza Faria, VM-vinner fra 1994, er senator og kom med forespørselen i nasjonalforsamlingen i forrige uke.

En lignende undersøkelse i underhuset endte med frustrasjon for rundt et halvt år siden.

Romario vil at den nye undersøkelsen må ta i bruk en fersk rapport utgitt av teknologiselskapet SportRadar. Deres rapport viser at 109 kamper spilt i Brasil i 2023 er under mistanke for å ha blitt utsatt for kampfiksing.

Den første undersøkelsen satt i gang av påtalemyndigheten i regionen Goiás pågår fortsatt. Den viste at spillere i Brasils 1.- og 2. divisjon skal ha blitt tilbudt opptil 200.000 kroner (20.000 dollar) av kriminelle syndikater, for å ordne spesielle ting man sette penger på. Det være seg å få gule kort, eller pådra seg frispark.

Flere spillere som er blitt beskyldt for å ha vært involvert i skandalen, er blitt kastet ut av fotballen.

(©NTB)