Menu
Brannmannskaper og dykkere var på plass og fikk opplæring i ettermiddag. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Brannbåten ble operativ i ettermiddag

Haugesund brannvesenet har satt sin nye brannbåt i operativ tjeneste i dag.

Av Egil M Solberg | 28.05.2024 15:24:20

Brannbåten: Haugesund brannvesen har fått sin første egen redningsbåt, etter å ha vært avhengige av andres båter tidligere. Den nye båten vil styrke beredskapen til sjøs og for beboere på øyene rundt byen.

— Dette er noe vi har savnet, sier brannsjef Jan Ove Solstrand. Båten er utstyrt med en brannpumpe, infrarødt kamera og lyskastere, og er spesielt tilpasset dykkeroppdrag.

Brigadeleder Tor Gunnar Grinde, som har vært tett involvert i utformingen, understreker båtens fleksibilitet. Den kan ligge stille eller bevege seg sidelengs takket være en spesiell propell i fronten. En rampe i fronten gjør det enkelt å komme seg av og på båten, som også kan ta med en ATV om bord.

Dykkerne ombord i ettermiddag kunne opplyse at de også ser på innkjøp av en undervannsfarkoster for raskere å kunne gjennomføre søk.

Den nye båten, som kostet rundt tre millioner kroner, er nå midlertidig plassert i Smedasundet, mens brannvesenet søker en mer permanent plassering nær sentrum, mulig ved Karmsund videregående skole.

Opplæring av mannskap har pågått en tid og dette ble også gjort under idriftsettelsen i ettermiddag, der mannskapene blant annet lærte seg diverse tau-knuter.

Flere nyheter: