Menu
Bård Finne jubler for scoring mot Tromsø.Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Brann tre poeng bak medalje – slo Tromsø 2-1 på hjemmebane

Brann er for alvor inne i medaljekampen i Eliteserien etter 2-1-seier over tredjeplasserte Tromsø på hjemmebane søndag.

Av NTB | 24.09.2023 00:22:42

Sport: Frederik Børsting sendte vertene i føringen, før Bård Finne scoret sitt 14. seriemål for sesongen like før pause. På overtid reduserte Vegard Erlien på straffespark, men nærmere kom ikke gjestene poeng.

Det sørget for at Brann kunne juble for sin femte strake ligaseier. Det skiller nå bare tre poeng opp til Tromsø på den siste medaljeplassen.

Med søndagens nederlag har Tromsø tapt to av sine fire siste kamper og har fire poeng opp til Bodø/Glimt på annenplass. Det skiller seks poeng til serieleder Viking.

Brann var klart best i kampen som i stor grad utviklet seg til å bli en stillingskrig. Tromsø-talentet Jakob Romsaas (19), som fikk sitt gjennombrudd med en måldobbel i det omvendte oppgjøret i sommer, var usynlig og ble byttet ut til pause.

Brann skal spille borte mot Lillestrøm i neste runde, mens Tromsø møter Stabæk på bortebane.

Etter 40 minutter var Sakarias Opsahl uoppmerksom i det han førte ballen ut av eget felt. Brann snappet ballen, og Børsting hamret den i lengste hjørne på pasning fra Finne.

På overtid av omgangen lå ballen i mål igjen. Klareringen fra Anders Jenssen gikk i Ulrik Mathisen, og ballen spratt Branns vei. Finne kom deretter alene med TIL-keeper Jakob Haugaard og rundet den danske sisteskansen før han scoret.

Etter en relativt sjansefattig 2. omgang, fikk TIL straffe på overtid da Felix Horn Myhre taklet Maï Traoré. Erlien scoret sikkert.

Tromsø hadde muligheten til å skaffe seg en god poengluke med seier søndag. Gjestene slet imidlertid med å sette Brann-forsvaret på de største prøvene. Det var først mot slutten at gjestene giret om.

Etter sju minutter kombinerte Niklas Vesterlund og Jakob Romsaas seg fint inn i Branns 16-meter, men Vesterlund skjøt over.

(©NTB)

Flere nyheter: