Brann slo Strømsgodset i Eliteserien søndag kveld. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Brann tilbake på vinnersporet – Wassberg-mål ga 1-0 mot Strømsgodset

Niklas Jensen Wassberg gjorde seg gjeldende med matchvinnerscoring da Brann slo Strømsgodset 1-0 hjemme i pøsregnet i Bergen søndag kveld.

Av NTB | 16.07.2023 21:13:05

Sport: 19-åringens mål kom kun få minutter etter at gjestene fra Drammen hadde misbrukt en stor dobbeltmulighet etter en dødballsituasjon. Niklas Castro var nest sist på ballen i forkant av scoringen.

Trepoengeren mot Strømsgodset var etterlengtet for et Brann-lag som sto med to strake tap før søndagens kamp. Onsdag kveld ble det cupexit mot Vålerenga, mens det forrige helg endte med 0-2-nederlag borte mot Molde i Eliteserien.

Seieren mot Godset sendte Brann opp på 3.-plass. Bedre målforskjell holder laget foran Tromsø.

Etter en snau halvtime i Bergen fikk gjestene en enorm dobbeltsjanse. Gustav Valsvik stusset et innlegg mot bakre stolpe, der Japhet Sery Larsen fikk avverget på streken. På returen hamret Jonatan Braut Brunes ballen i stolpen.

Få minutter senere ble Godset straffet i andre enden. Et godt mønstret angrep fra Brann endte hos Wassberg, som kontant sendte vertene i føringen. Etter hvilen hadde både Brann og Strømsgodset gode muligheter til å score mål, men det ble med Wassbergs ene fulltreffer i første omgang.

Spesielt før sidebytte regnet det tungt på Brann Stadion, og mot slutten av førsteomgangen florerte det med sklitaklinger på det dyvåte gressteppet.

– Det er ingen andre gressbaner i Europa som hadde tålt det regnet her i så mange timer. Bare å gi kred til banen og banemannskapene i Bergen. Et stort pluss i margen, skrøt TV 2-kommentator Morten Langli.