Brann sikret seier over Lyn i sesongåpningen. Foto: Alf Simensen / NTB

Brann snudde til seier mot Lyn i sesongåpningen – Rosenborg og Vålerenga vant oppskriftsmessig

Regjerende seriemester Brann klarte med nød og neppe å redde 2-1-seier borte mot Lyn, mens Rosenborg knuste Stabæk 3-0 i sesongåpningen i Toppserien.

Av NTB | 25.03.2023 18:44:04

Sport: Bergenserne fikk en tøff start på sesongen da Anna Aahjem skjøt Lyn i ledelsen etter 37 minutter. Brann slo imidlertid knallhardt tilbake etter pause da Alyssa Walker først utlignet, før Nora Eide Lie sendte gjestene i ledelsen på under to minutter.

Rosenborg, som er forventet å være Branns største konkurrent i kampen om seriegullet, fikk også en god start på sesongen da de vant 3-0 over Stabæk. Cesilie Andreassen, Synne Skinnes Hansen og Anna Langås Jøsendal sto for trøndernes scoringer.

– Det var helt hundre. Tre poeng og tre mål, akkurat sånn vi ønsket, sa Skinnes Hansen til TV 2.

– Det var skikkelig deilig å spille i dag. Vi har ballen hele kampen føles det ut som, la Jøsendal til.

Brann vant grunnserien i Toppserien forrige sesong foran Rosenborg. I mestersluttspillet vant bergenserne foran Vålerenga.

– Det er en godt gjennomført kamp. De prøver seg godt i starten, men etter fem-seks minutter før vi kontroll, sa Lillestrøm-trener André Bergdølmo til TV 2.

Senere lørdag møttes Vålerenga og Arna-Bjørnar i hovedstaden. Der tok Oslo-klubben en oppskriftsmessig 5-0-seier og sikret seg en god start på sesongen.

Foran denne sesongen er sluttspillet avviklet og lagene skal heller møte hverandre tre ganger.

Det er likevel John Arne Riise som fortsatt er en av ligaens største profiler i sin jobb som Avaldsnes-trener. Den tidligere Liverpool-stjernen fikk imidlertid ikke den sesongstarten han hadde håpet på da de tapte 0-4 borte mot Lillestrøm.

Åsane rykket opp forrige sesong og fikk et ublidt møte på Toppserien da de tapte 0-4 på hjemmebane mot Røa.