Branns Bård Finne scoret 2-0-målet på Nadderud. Foto: Annika Byrde / NTB

Brann-kapteinen advarer: – Vi skal fylle hovedstaden full av bergensere

Aune Heggebø og Bård Finne scoret hvert sitt mål da Brann slo Stabæk 2-0 i NM-semifinalen på trøblete underlag. Bergenserne kan få sitt første cupgull på 19 år.

Av NTB | 26.04.2023 20:24:14

Sport: Brann-spillerne jublet foran feststemte rødkledde bergensere som hadde fylt opp Stabæks borteseksjon.

– Det er helt enormt. Det gir så mye energi, sa målscorer Heggebø til NRK om støtten.

– Det er fantastisk å gi Bergen og Brann muligheten til å reise til Oslo og farge byen rød. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi skal fylle hele hovedstaden full av bergensere, sa kaptein Sivert Heltne Nilsen til NRK.

– Cupfinale med Brann, det blir ikke større i Norge. Fy flate, la han til.

21 år gamle Heggebø tuppet inn 1-0 etter 20 minutter. Heggebø var én av to endringer Eirik Horneland gjorde på laget som slo Vålerenga 3-1 lørdag.

I 2. omgang doblet Finne ledelsen.

Brann var sist i cupfinalen i 2011. Da ble det 1-2-tap for Aalesund. Bergensklubben har blitt cupmester seks ganger. Sist var i 2004.

I forkant av oppgjøret har gresset på Nadderud blitt mye omtalt. Kritikken har kommet fra flere hold, og «potetåker» har vært ordet som har gått igjen i omtalen av underlaget.

– Det er ikke krise. Det går an å spille fotball. Det er som det er, sa Heggebø til NRK.

Oppgjøret hadde mange tøffe dueller i den første omgangen, og Brann var stort sett først og sterkest i de fleste.

– Det er en kamp som preges veldig av forholdene, sa NRK-ekspert Carl Erik Torp.

Etter 20 minutter fikk Brann betalt for sin gode start. Som i alle de foregående cupkampene tok Brann ledelsen. Heggebø kom seg løs på bakre stolpe og tuppet inn 1-0.

Stabæk kriget seg inn i kampen etter en drøy halvtime og fikk et par muligheter, men uten uttelling.

Kaptein Sivert Heltne Nilsen var nær på en corner på overtid i 1. omgang, men avslutningen gikk til side for mål.

Etter snau time ble det vanskeligere for Stabæk. Finne fikk ballen i 16-meteren og tok noen raske berøringer før han fant det lengste hjørnet.

– Det er en helt rå prestasjon i dag. Vi spiller god fotball på en bane som er krevende. Vi vil det så sinnssykt. Jeg er utrolig stolt av hele gjengen, sa Nilsen.

På tampen slet Stabæk med å få et spillemessig overtak i jakten på en redusering, men ti minutter før slutt kom muligheten. Mushaga Bakenga ble spilt fri i bakrom, men Brann-keeper Mathias Dyngeland reddet godt.

Frederik Børsting klinket ballen i tverrliggeren like før full tid, men kampen hadde ikke flere mål i seg.

Cupfinalen spilles 20. mai på Ullevaal stadion. Motstander der blir Lillestrøm, som slo Bodø/Glimt 1-0.

I helgen ble Haugesunds Claus Niyukuri skadd, og flere mente gresset på Nadderud måtte ta en del av skylden.

I pausen var banen full av frivillige som samlet gresstuster i plastposer. Banen ble verre og verre å spille på utover i omgangen.