Menu
Brann kommer til å gå i tog på 17. mai. Foto: Marit Hommedal / NTB

Brann gjør 17.-maigrep – skal feire i byen på kortest mulig tid

Brann-spillerne har en langvarig tradisjon med å gå i 17.-maitog i Bergen sentrum. I år blir den tilpasset oppladningen til lørdagens cupfinale.

Av NTB | 15.05.2023 13:24:12

Sport: – De møter på stadion på morgenen, så blir de busset ned til området de skal gå fra. Vi har vanligvis en times ventetid i sentrum før de begynner å gå. Nå tilpasser vi slik at vi kommer cirka når toget begynner å gå. De kommer til å gå gjennom løypa, før de blir busset opp igjen, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes i TV 2-programmet «Fotballfeber».

Det har vært et stort diskusjonstema i Bergen rundt om engasjementet på grunnlovsdagen vil stjele unødvendig energi foran cupfinalen mot Lillestrøm.

– De kommer ikke til å gå i trange dressko i timevis nede i byen. Vi legger til rette for at spillerne skal være en del av 17.-maifeiringen og feire grunnlovsdagen som alle andre. Vi tror det er kjempeviktig for byen og klubben vår, fortsetter Kalvenes

Han mener at det ikke er nødvendig å gjøre det til et større problem enn det er.

– Vi legger vi til rette for at tiden de bruker i byen blir kortest mulig. Dette kommer til å gå helt fint, forsikrer den tidligere Brann-spilleren.

(©NTB)

Flere nyheter: