Menu
Branns Sivert Heltne Nilsen feirer sin 1–0 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Kristiansund på Brann Stadion i Bergen. Det endte 1–1 til slutt. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann avgjorde til 2-1 med straffescoring på overtid mot Kristiansund

Brann så ut til å miste det igjen, men en straffescoring på overtid av overtiden av Joachim Soltvedt sikret 2-1 mot Kristiansund.

Av NTB | 29.05.2024 21:03:09

Sport: Brann sto i fare for å gå tre kamper på rad uten seier for første gang siden mai i 2023, men straffemålet til Soltvedt hindret det. Scoringen kom ni minutter på overtid.

Brann unngikk også to hjemmetap på rad. Det har ikke skjedd siden mai 2021. Lenge så det også ut som om det skulle bli uavgjort mot Kristiansund.

Sivert Heltne Nilsen sendte Brann i føringen med sju minutter igjen til pause. Det kom etter en suser av et ledermål. KBK fikk aldri klarert, og til slutt endte det med en volleyscoring av høy klasse av Branns kaptein.

Da trodde nok de fleste at dette ville ende med en grei hjemmeseier. Kristiansunds 1-2-tap i Trondheim var klubbens sjette strake uten seier, og laget har slitt den siste tiden.

Det ble heller ikke seier for Kristiansund denne gangen, men de fikk likevel med seg en scoring hjem til Nordmøre. I det 69. minutt utlignet nemlig Ruben Alte til 1-1 etter målgivende fra Oskar Sivertsen. KBK hadde vært med på leken en stund, og det var ikke så overraskende at scoringen kom.

Men måten målet kom på, var overraskende. Avslutningen til Ruben Alte var ikke all verden og burde ha blitt reddet av Branns keeper Mathias Dyngeland. Men Dyngeland rotet på streken, og ballen gikk over linjen.

Brann presset hardt på tampen, men de fikk ballen i mål. Blant annet var Bård Finne nær i det 88. minutt. Men så kom målet likevel. KBKs Sebastian Jarl felte Magnus Warming, og straffe ble dømt.

(©NTB)

Flere nyheter: