Menu
Tom Brady ville ikke snakke om framtiden etter at hans Tampa Bay Buccaneers ble slått ut av NFL-sluttspillet med et klart hjemmetap mot Dallas Cowboys. Foto: Chris O'Meara, AP / NTB

Brady og Bucs ute av NFL-sluttspillet – ville ikke snakke om framtiden

Tom Brady og Tampa Bay Buccaneers kom til kort mot Dak Prescott og Dallas Cowboys i første runde i NFL-sluttspillet. Legenden kan ha spilt sin siste kamp.

Av NTB | 17.01.2023 17:15:37

Sport: – Nå skal jeg hjem og få en god natts søvn, iallfall så god som det går an, og så tar jeg en dag av gangen, var alt den 45-årige quarterbacken ville si om framtiden.

Prescott kastet fire touchdownpasninger og løp inn et femte touchdown da Cowboys vant 31-14 og sikret retten til å møte San Francisco 49ers i kvartfinale. Det er første gang i Bradys lange og ærerike karriere at han har tapt for Cowboys.

Om han legger opp, gjør han det med sju superbowltitler og allment anerkjent som den beste spilleren noensinne.

Etter seks titler med New England Patriots signerte Brady for Bucs i 2020 og ledet laget til superbowlseier i første forsøk. I vinter vil han være uten kontrakt. Han la opp i en kort periode for et år siden, før han ombestemte seg og kom tilbake for sin 23. sesong.

Flere lag har signalisert at de håper å knytte til seg Brady. På tampen av sin pressekonferanse holdt veteranen en liten tale der han takket Bucs-reporterne for samarbeidet. Det lød veldig som han tok farvel med dem.

Da han traff mellom stengene på femte forsøk og scoret sitt eneste poeng for kvelden, var det ironisk jubel på Buccaneers’ hjemmebane.

– Kan man sparke en fyr i pausen i en sluttspillkamp, spurte quarterbacklegenden Peyton Manning på lufta, men det virker som Cowboys-trener Mike McCarthy ikke tenker i de baner.

– Vi må få ham på beina igjen til kvartfinalen. Han har innfridd for oss hele sesongen, sa han.

Maher har NFL-rekorden for flest vellykkede trepoengspark fra over 60 yards (fire), men han sliter med presisjonen fra kort hold.

– Det var ikke måten vi ønsket å avslutte (sesongen), men vi fortjente ikke å vinne i dag. Det var litt typisk for hvordan vi har spilt hele sesongen, sa Brady, som for første gang i karrieren fikk flere tap enn seirer i en NFL-sesong.

Mens Prescott svarte sine kritikere med en glitrende kamp, hadde Cowboys-kicker Brett Maher en marerittkamp. Han misset ekstrapoenget etter lagets fire første touchdown. Han er første kicker som misser fire ekstrapoeng i en NFL-kamp, uansett om det er grunnserie eller sluttspill.

(©NTB)

Flere nyheter: