Menu
Lucas Braathen får kjøre verdenscupåpningen i alpint. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Braathen med i verdenscupåpningen – innstilt på å betale bot til skiforbundet

Lucas Braathen kjører verdenscuprennet i storslalåm søndag. Han er varslet om en bot etter brudd på skiforbundets markedsregler og er innstilt på betale den.

Av NTB | 26.10.2023 11:33:28

Sport: Braathens deltakelse har vært uklar en periode etter en konflikt med Norges Skiforbund.

Tidligere i høst stilte Braathen opp i en reklamekampanje for klesmerket J. Lindeberg. Ifølge sportssjef Claus Ryste hadde ikke Braathen tillatelse til det.

Alpinlandslaget har en offisiell klesavtale med Helly Hansen. Det har vært ventet at NSF kom til å slå ned på Braathens reklamestunt.

– Norges Skiforbund har varslet Lucas Pinheiro Braathen om en forføyning i form av en bot i forbindelse med bruddet knyttet til klesreklamen han deltok i. Det var som tidligere kommunisert, et klart brudd på markedsreglene i Norges Skiforbund, og må ryddes opp i. I prosessen fremover vil vi håndtere dette internt, sier Ryste til TV 2.

– Det stemmer at han har fått et varsel med sju dager tilsvarsfrist. Vi vil gi tilsvar innen fristen, men Lucas er innstilt på å betale boten om det blir resultatet, sier han.

Braathen og andre skistjerner har vært i konflikt med eget forbund om en ny landslagsavtale. Striden handler om bilderettighetene til utøverne.

Sportslig har Braathen imponert tross sin unge alder. 23-åringen står med fem seirer i verdenscupen. Sist sesong vant han slalåmcupen sammenlagt.

Kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærum), Kristin Lysdahl (Asker), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo).

Bjørn Frølich Braathen, alpinistens far, bekrefter overfor NRK at varslet er mottatt.

Menn: Henrik Kristoffersen (Rælingen), Lucas Braathen (Bærum), Rasmus Windingstad (Bærum), Alexander Steen Olsen (Kjelsås), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Fredrik Møller (Oppdal), Halvor Hilde Gunleiksrud (Bærum), Timon Haugan (Oppdal).

(©NTB)