Menu
Celine Borge har for alvor slått gjennom blant golfeliten denne sesongen. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB

Borge fikk verdifull erfaring uken før majorbragden: – Visste hvordan det var

Celine Borge (24) har for alvor slått seg inn blant golfeliten i sin debut på LPGA-touren denne sesongen. Tønsberg-jenta tar det hele med knusende ro.

Av NTB | 01.08.2023 09:53:16

Sport: Borge har levert gode plasseringer siden LPGA-debuten i mars, men fikk kanskje sitt absolutte gjennombrudd da hun endte på delt 3.-plass i majorturneringen Evian-mesterskapet i Frankrike sist helg. Likevel har ikke 24-åringen tid til hvile.

– Det har vært bra. Jeg reiste rett videre til ny turnering, så det har vært litt hektisk, egentlig, sier Borge til NTB.

Hun endte til slutt sju slag bak vinner Celine Boutier, men var bare slaget bak canadiske Brooke Henderson på annenplass.

– Jeg hadde egentlig ikke noen forventninger. Jeg bare prøvde å gjøre det så bra jeg kunne, så skulle jeg se hvordan det gikk, sier Borge om turneringen i Frankrike.

– Jeg hadde et bra resultat allerede, så da hadde jeg vært i toppen en gang. Da visste jeg hvordan det var, sier Borge og legger til at hun dro med seg erfaringen derfra inn i Evian-turneringen.

– Det var veldig gøy å spille på lag med en annen spiller, for det gjør vi aldri. Vi reiser og bor litt sammen, fortsetter hun om lagvenninnen.

Borges prestasjoner de siste ukene har gitt store byks på verdensrankingen. Mandag hoppet hun 112 plasser og er i skrivende stund verdens 102. beste golfer. Fortsetter 24-åringen å spille godt, vil hun være blant topp 100 i løpet av kort tid.

– Det er jeg veldig fornøyd med. Det er jo et av målene å beholde kortet, så jeg er fornøyd med det, sier Borge og legger til at målet er å vinne en turnering etter hvert.

Borge har spilt inn om lag 5,6 millioner kroner i sin debutsesong på touren. 24-åringen skal i aksjon i Scottish Open denne uken.

Prestasjonen var hennes sterkeste individuelt hittil på LPGA-touren. Uken før tok hun tredjeplassen i en lagturnering i Michigan sammen med tyske Polly Mack.

Borge ligger foreløpig som nummer 37 på sesongrankingen på touren. De 100 beste får spillerettigheter på LPGA-touren også neste sesong, mens de 60 beste får innpass i sesongfinalen i november. Hun ligger dermed godt innenfor å klare begge deler.

(©NTB)