Menu
Leder i Bondelaget Bjørn Gimming sier Forsvaret kan bidra til at matproduksjonen i nord blir styrket, gjennom å etterspørre og tilby lokal og regional mat. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Bondelaget vil at norske soldater skal spise lokalmat

Norges Bondelag forventer at Forsvaret kjøper maten lokalt når de skal servere soldater og ansatte rundt om i Norge.

Av NTB | 03.11.2023 02:22:34

Politikk: – Soldatene klarer seg ikke uten mat. Vi produserer mat og kan produsere mer. Vi vil gjerne levere den maten som soldatene skal ha både i fred og i krise, sier Bjørn Gimming, leder av Bondelaget, til Nationen.

Han ønsker at bønder og forsvar skal spille mer på lag.

– Forsvaret må også se sitt ansvar og muligheter ved å kjøpe lokalt og bidra til nasjonal selvforsyning.

I vår ble det stor ståhei da Tine la ned sin økomelk-produksjon da Forsvaret ikke lenger kjøpte inn økologisk melk. Det samme skjedde da det i fjor høst ble kjent at Forsvaret kjøpte inn utenlandske poteter til Terningmoen og Rena leir i Innlandet.

– Forsvaret kan bidra til at matproduksjonen i nord blir styrket, gjennom å etterspørre og tilby lokal og regional mat, sier Gimming og peker på at det er en verdikjede av arbeidsplasser som følger bonden, med landbrukssamvirkene og annen matindustri.

(©NTB)

Flere nyheter: