Menu
Det føderale politiet i Brasil har fått fullmakt til å sjekke bankkontoene og skattemeldingen til ekspresident Jair Bolsonaro, som anklages for underslag av offisielle gaver han mottok som president. Arkivfoto: Thomas Santos / AP / NTB

Bolsonaros bankkontoer skal granskes

Brasils høyesterett har gitt politiet tilgang til tidligere president Jair Bolsonaros bankkontoer. Han og kona anklages for å ha underslått smykker og gaver.

Av NTB | 18.08.2023 21:14:28

Kriminalitet og rettsvesen: Også kona Michelles bankkontoer skal undersøkes, ifølge lokale medier.

Bolsonaro og tidligere medarbeidere etterforskes etter påstander om at de urettmessig forsøkte å beholde og selge dyre gaver fra land som Saudi-Arabia og Bahrain mens Bolsonaro var president. Blant gjenstandene er en diamantprydet Rolex og smykker fra sveitsiske Chopard.

Høyesterettsdommer Alexandre de Moraes ga det føderale politiet rett til å sjekke Bolsonaros bankkontoer og skattemeldinger, samt fullmakt til å be om tilsvarende opplysninger fra USA, skriver flere brasilianske medier.

Bolsonaro var president fra 2019 til 2022. Han forlot landet og dro til USA to dager før embetsperioden var over. Han deltok ikke ved innsettelsen av etterfølgeren Luiz Inacio Lula Da Silva 1. januar i år.

I USA skal Bolsonaro ha solgt eller forsøk å selge flere dyre gaver som var gitt av utenlandske regjeringer.

(©NTB)

Flere nyheter: