Menu
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Foto: Javad Parsa / NTB

Boligprisene øker på Haugalandet

Prisene på boliger på Haugalandet økte med 4,6 prosent i første kvartal i år.

Av Egil M Solberg | 13.04.2023 12:20:09

Boligmarkedet: Det er normalt med oppgang i første kvartal og selv med dyrtid og høye renter er det sterk vekst i de fleste delene av landet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Eiendom Norge presenterer i dag boligprisstatistikk for første kvartal 2023 i syv regionsrapporter, henholdsvis Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner.

– Sterkest utvikling i Norge i første kvartal hadde Sunnfjord i Vestland (+5,3 prosent), Lindesnes (+5,1 prosent) og Stavanger Vest (+5,0 prosent). Andre sterke områder var bydel Nordre Aker i Oslo (+4,7 prosent), bydel Frogner i Oslo (+ 4,6 prosent), Stavanger Nord (+4,6 prosent) og Haugesund og Karmøy (+4,6 prosent). Svakest utvikling hadde Vestby i Viken og Midt-Telemark og Nome med en oppgang på 0,1 prosent, sier Lauridsen

– Sterkest utvikling de siste fire kvartalene hadde Lindesnes med en oppgang på 10,1 prosent, Arendal med en oppgang på 8,8 prosent og Grimstad og Lillesand med en oppgang på 7,3 prosent. Svakest utvikling hadde Hamar med en nedgang på 4,7 prosent, sier han.

– Boligprisene stiger normalt i første kvartal og det var tilfelle også i år. Sør- og Vestlandet skiller seg fortsatt ut som områdene med sterkest vekst i landet. Den sterke utviklingen nasjonalt må forklares med at norsk økonomi går sterkere enn man trodde ved årsskifte, i kombinasjon med lettelsene i utlånsforskriften som trådte i kraft ved årsskifte.

Det har også blitt solgt godt med boliger nasjonalt i årets tre første måneder, og det er kun i rekordåret 2021 det er solgt flere boliger i første kvartal, avslutter Lauridsen.

Dette melder Eiendom Norge.

Flere nyheter: