Bodø/Glimts Faris Pemi scoret kampens første mål. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bodø/Glimt-marerittet fortsatte for Vålerenga – tapte 1-3 på hjemmebane

Bodø/Glimt fortsatte storformen da de tok sin femte strake seier over Vålerenga da de vant 3-1 på bortebane i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 04.06.2023 18:59:19

Sport: Glimts luke ned til Brann på 2.-plass på eliteserietabellen er på åtte poeng. Bergenserne slo Aalesund 3-1 borte.

Etter en kjempesjanse til hver av lagene, var det Faris Pemi som satte inn det første målet etter en kjempebrøler fra Vegar Eggen Hedenstad:

Høyrebacken trodde han hadde full kontroll inne i egen 16-meter og tok en touch med nesa, men da kom Amahl Pellegrino bakfra og snappet ballen og sendte den til Pemi, som enkelt sendte gjestene i ledelsen.

– Det var for dårlig av meg. Jeg visst hvor jeg hadde han, men så snublet jeg. Det skulle ikke skjedd, sa Hedenstad til TV 2 i pausen.

Etter hvilen var det imidlertid bortesupporterne som kunne slippe jubelen løs igjen da Pellegrino satt inn Glimts andre for kvelden, bare tre minutter inn i andre omgang.

Målet var drammenserens tiende denne sesongen, og han gikk dermed forbi Branns Bård Finne i konkurransen om å bli årets toppscorer.

I sluttminuttene fikk imidlertid det 17 år gamle Vålerenga-talentet Jones El-Abdellaoui seg en opptur da han reduserte til 1-3.

Sist Vålerenga tok imot Glimt i hovedstaden dro nordlendingene hjem med tre poeng og 6-0-seier. Glimt hadde også vunnet alle de fire oppgjørene lagene mellom.

Vålerenga har for øvrig ikke tatt poeng mot gultrøyene siden 20. juni 2021 da de spilte 1-1 på i Oslo. Den siste seieren kom tilbake i juli 2019. Da vant de riktignok 6-0.

Glimt var imidlertid nære å miste ledelsen rett før pause da Stefan Strandberg var millimetere unna å utligne for Vålerenga, men en våken Nikita Haikin fikk akkurat reddet unna.

Det er også en konkurranse som Pemi ønsker å ta del i, og Glimts nye angrepsvåpen satte inn sitt andre mål for dagen, og åttende for sesongen, med 25 minutter igjen på klokken.