Pellegrino sendte Glimt i føringen borte mot Pyunik. Foto: Hakob Berberyan / NTB

Bodø/Glimt lekte seg videre i conferenceliga-kvalifiseringen: – Klasseforskjell

Bodø/Glimt sendte armenske Pyunik ut av kvalifiseringen til conferenceligaen med 6-0 sammenlagt over to kamper. Dermed styrer Glimt for fullt mot gruppespill.

Av NTB | 17.08.2023 20:04:46

Sport: Nordlendingene må gjennom ett dobbeltoppgjør til for å ta seg til gruppespillet i conferenceligaen. Rumenske Sepsi Sfantu Gheorghe blir Glimts motstander i siste runde.

De gulkledde fra Bodø hadde en trygg 3-0-ledelse før returoppgjøret i den armenske hovedstaden Jerevan. Amahl Pellegrino var sikker fra straffemerket to minutter før hvilen og sendte Glimt i føringen.

Patrick Berg fikk æren av å doble ledelsen noen minutter etter pause, mens nysigneringen Tobias Gulliksen økte til 3-0.

– Jeg hadde forventet meg mer av Pyunik i denne kampen. Jeg trodde de skulle være mer aggressive og offensive. Det er klasseforskjell på lagene, sa VGs ekspertkommentator Kjetil Rekdal underveis i 2. omgang.

– Det er jo ren idioti, sa VGs kommentator Vegard Aulstad om Malakyan.

Målscorer Pellegrino og Sondre Brunstad Fet ble byttet ut i pausen. Inn kom Daniel Bassi og Sondre Sørli. Sistnevnte markerte seg raskt med en målgivende pasning til et langskudd fra Patrick Berg.

– Det er et hjemmelag som egentlig har vært sjanseløse siden kampen startet, sa Kjetil Rekdal etter 2-0-scoringen.

Forrige uke fikk midtbanetalentet sin første start for Glimt og noterte seg for en målgivende pasning. Torsdag kunne han juble for scoring da han banket inn 3-0-målet etter pause.

Det ble også resultatet. Gultrøyene er avhengig av å vinne dobbeltoppgjøret i playoffen for å ta seg til et gruppespill denne høsten.

Glimt spilte forrige sesong i europaligaen, men røk ut allerede i gruppespillet. Dermed rykket de ned til conferenceligaen og spilte mot polske Lech Poznań i første utslagsrunde. Over to kamper ble Glimt utslått også av den turneringen.

Det tok en god stund før Glimt fant veien til nettmaskene i Armenia, men to minutter før pause satte Pellegrino ballen sikkert i mål fra krittmerket. Glimt fikk straffe etter at midtstopper Odin Bjørtuft ble revet ned i feltet av Pyunik-kaptein Edgar Malakyan.

I juli ble 20-åringen Gulliksen hentet til Glimt fra ligakollega Strømsgodset. Ifølge flere norske medier skal overgangen ha vært på mellom 20 og 30 millioner kroner.