Menu
Blixtunnelens ferdigattest er mangelfull mener Bane Nor. Samarbeidet med entreprenør AGJV har vært vanskelig. Foto: Terje Pedersen / NTB

Blixtunnelens sluttoppgjør er utsatt

Sluttoppgjøret for Blixtunnelen er utsatt og ferdigattesten er ikke utstedt. Bane Nor beskriver samarbeidet med entreprenøren AGJV som vanskelig.

Av NTB | 09.06.2023 14:09:22

Vitenskap og teknologi: Etter planen skulle entreprenøren Acciona Ghella JV (AGJV) legge fram et forslag til sluttoppgjør for tunnelkontrakten innen 24. mai i år, og Bane Nor har tidligere opplyst at ferdigattest etter planen skulle utferdiges i mai. Dette har imidlertid ikke skjedd.

– Entreprenøren har trengt mer tid for å gjøre ferdig enkelte oppgaver relatert til to av milepælene som er fastsatt. Det er ikke gitt fristutsettelse, men vi er i tett dialog med entreprenøren, sier presseansvarlig i Bane Nor, Anne Kirkhusmo til Byggeindustrien.

Nylig la undersøkelsesgruppen i Bane Nor fram en intern granskingsrapport etter hendelsene som førte til stengingen av Follobanen i vinter. Der omtales samarbeidet med AGJV.

– Undersøkelsesgruppen har gjennom intervjuer med involverte erfart at AGJV til tider kunne være en krevende samarbeidspartner, står det.

Det står videre at AGJV under byggeprosessen ved flere anledninger har ignorert meldinger om kvalitetssvikt fra byggherre og at flere uenigheter fort ble juridiske.

(©NTB)

Flere nyheter: