Menu
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tar seg en sigarettpause i forbindelse med G20-møtet i New Delhi torsdag. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Blinken og Lavrov møttes på sidelinjen av G20-møte

USAs utenriksminister Antony Blinken og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møttes på sidelinjen av G20s utenriksministermøte torsdag. De to har ikke møttes siden krigen startet.

Av NTB | 02.03.2023 12:55:33

Politikk: Møtet beskrives fra amerikansk hold som kort og skal ha vart i mindre enn ti minutter, skriver Reuters.

Blinken benyttet anledningen til å understreke at USA er forberedt på å støtte Ukrainas forsvar så lenge det trengs, opplyser en amerikansk tjenesteperson. Blinken skal også ha bedt Russland om å snu i beslutningen om å suspendere atomavtalen Ny Start. I tillegg ba han Russland om å løslate den spionanklagede amerikaneren Paul Whelan.

Det er foreløpig ikke kjent hva Lavrov uttrykte overfor Blinken, men en anonym amerikansk tjenesteperson sier ifølge AP at Blinken ikke fikk inntrykk av at Russland vil endre oppførselen sin med det første.

Det er første gang de to utenriksministrene har snakket sammen på mange måneder. Forholdet mellom de to landene er svært spent, og Blinken sa på forhånd av møtet at han ikke hadde planer om å møte Lavrov.

Torsdag er siste dag av møtet til G20-landenes utenriksministermøte, som foregår i New Delhi i India. G20 består av verdens 19 største industriland, samt EU.