Menu
Billy Bob Thornton har hovedrollen i «Yellowstone»-skaperens nye serie «Landman». Foto: SkyShowtime / Handout / NTB

Billy Bob Thornton premiereklar i «Yellowstone»-skaperens nye oljedrama

Nå er premieredatoen klar for den nye dramaserien «Landman», der Billy Bob Thornton har hovedrollen: Den vises fra 20. november.

Av NTB | 10.07.2024 15:13:32

Økonomi og næringsliv: Bak «Landman» står «Yellowstone»-skaperen Taylor Sheridan, som har sikret seg en ny stjerne – etter at Kevin Costner hoppet av fra den første, mye omtalte westernserien hans.

I alt består «Landman» av ti episoder, som kommer på strømmetjenesten SkyShowtime. Handlingen utspiller seg i vår tid og handler om å søke lykken i oljeeventyret vest i Texas, enten det er borearbeiderne på gulvet eller folk som blir milliardærer over natten.

«Landman» er basert på podkasten «Boomtown» av Christian Wallace. Den lå høyt på listene til Spotify og Itunes da den kom i 2020. Bak sto magasinet Texas Monthly.

For selv om han kommer fra Texas, holdt de høye temperaturene på å ta innersvingen på skuespillerveteranen – kjent ikke minst fra første sesong av TV-serien av «Fargo», som foregikk i kalde Minnesota.

Thornton spiller en krisemanager i oljebransjen. På rollelisten står Michelle Randolph, Ali Larter, Jacob Lofland, James Jordan, Mark Collie, Andy Garcia og Michael Peña.

– Det er en interessant verden, en form for subkultur som vi ikke har sett skildret før, og som jeg synes Taylor gjør så god jobb med, sier Moore til Deadline.

«Landman» føyer seg inn i Taylor Sheridans serieliste som fra før av omfatter «1883», «1923», «Lioness», «Mayor of Kingstown», «Tulsa King», «Lawmen: Bass Reeves» og altså «Yellowstone».

– Den tøffeste innspillingen jeg noensinne har vært med på, røpet Billy Bob Thornton til Vanity Fair.

Demi Moore, som spiller kona til en av oljebaronene (Jon Hamm), har allerede fortalt at det blir en sesong nummer to som utspiller seg i Fort Worth, som opplever en eksplosiv vekst som endrer både klimaet, økonomien og geopolitikken.

(©NTB)

Flere nyheter: