Menu
Tesla selger flere biler enn før, og til lavere pris. Det svekker kvartalsresultatet. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Billigere biler gir salgsvekst og svakere resultat for Tesla

Tesla solgte flere biler og tjente mindre penger i årets første kvartal. Det skyldtes at selskapet har satt ned prisene på bilene.

Av NTB | 20.04.2023 04:24:03

Økonomi og næringsliv: Overskuddet falt 24 prosent fra første kvartal i fjor til 2,5 milliarder dollar i første kvartal i år. Omsetningen havnet på 23,3 milliarder dollar, en økning på 24 prosent.

Driftsmarginen falt fra 19,2 prosent i første kvartal i fjor til 11,4 prosent i første kvartal i år.

Tesla-aksjen falt 5,8 prosent i etterhandelen på Wall Street etter resultatfremleggelsen onsdag. Resultatet var imidlertid i tråd med analytikernes forventninger, selv om overskuddet var mindre enn ventet.

– Det er bedre å selge et stort antall biler til lavere margin og høste denne marginen i fremtiden når vi perfeksjonerer selvkjørende egenskaper, sa Musk til analytikere etter resultatfremleggelsen.

Bestillingsordrer på nye biler overgår produksjonen, påpekte han.

Tidligere har han sagt at han håper å kunne levere 2 millioner biler i år. Men onsdag ville han ikke gjenta dette tallet og stilte seg i stedet bak Teslas offisielle mål om 1,8 millioner leveranser.

Priskuttene er knyttet til makroøkonomiske faktorer. Hensikten er også å selge flere biler, selv om det betyr lavere overskudd, uttalte Musk.

Økt konkurranse fra andre elbilprodusenter har bidratt til at Tesla har kuttet prisene flere ganger i år, både i USA og Europa. Det siste priskuttet kom denne uken i USA. Selskapet antyder at det kan komme ytterligere prisreduksjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: