Veton Berisha (i midten) scoret for Molde mot Haugesund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Molde slo FK Haugesund

Veton Berisha scoret sitt tredje seriemål for sesongen da Molde slo Haugesund 2-1 på bortebane i Eliteserien søndag.

Av NTB | 03.09.2023 18:56:11

Sport: Berisha kom plutselig alene med FKH-keeper Amund Wichne og gjorde ingen feil etter sju minutter.

Molde bør håpe på at Berisha nå kommer inn i en målstim. Ola Brynhildsen ble nemlig klar for danske Midtjylland på overgangsvinduets siste dag.

– Timingen er perfekt om Berisha skulle finne formen nå som Molde har solgt Ola Brynhildsen, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah etter scoringen.

Berisha kom til Molde foran sesongen og har slitt litt med å finne veien til nettmaskene. Søndag scoret han sitt tredje seriemål. Magnus Wolff Eikrem tegnet seg også på scoringslisten for de blåkledde som ligger på fjerdeplass i Eliteserien.

På tampen ble FKHs Peter Therkildsen utvist for to gule kort da han reagerte sterkt etter en takling av Magnus Grødem.

Etter landslagspusen venter Odd for Molde, mens FKH skal spille rogalandsderby mot Viking. Molde skal i høst ut i puljespillet i europaligaen. Der venter Qarabag, Leverkusen og Häcken.

FKH-forsvarer Oscar Krusnell var uheldig da hans forsøk på demping heller ble en målgivende pasning til Molde-kapteinen.

Etter 83 minutter reduserte Bærtelsen med et flott skudd. Peter Therkildsen slo inn til sin danske landsmann, som på volley satte den i nettet med en godt utført avslutning.

Med sju minutter igjen reduserte Anders Bærtelsen, men det ble nederlag på eget gress for Haugesund som blir stående på 20 poeng. En tøff kamp venter dersom laget skal unngå å måtte kjempe i nedrykksstriden mot slutten av sesongen. Det skiller bare fire poeng ned til Stabæk under streken.

Etter Berishas ledermål fortsatte Molde å skape sjanser, men det skulle gå over en time før blåtrøyene igjen fant nettet. Eikrem, som hadde vært på banen i fire minutter, fikk servert ballen inne i 16-meteren og banket den i mål.