Menu
Byrådsleder Rune Bakervik (Ap) sier at det er en alvorlig sak for Bergen, men at det først og fremst er en nasjonal krise. Arkivfoto: Tuva Åserud / NTB

Bergens byrådsleder: Bekymringsmeldinger fra politiet har ikke nådd fram siden 2020

118 meldinger fra politiet til Bergen kommune fra 2020 til juli i år har ikke kommet fram, sier byrådslederen i Bergen.

Av NTB | 11.07.2023 13:03:25

Kriminalitet og rettsvesen: – Dette er en svært alvorlig sak for landet vårt, som også rammer Bergen, innledet byrådsleder Rune Bakervik (Ap) en hasteinnkalt pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Han sier at politiet ikke har informert kommunen om denne kommunikasjonskanalen, og at de derfor ikke hadde det som trengtes for å se meldingene.

– De som skal motta disse tjenestene, må være tildelt to spesifikke roller i Altinn, og de rollene har for oss vært ukjente, sier Bakervik.

– Men oversendelsene er ikke slettet hos politiet, og informasjon har derfor heldigvis ikke gått tapt, sier han.

Det er 118 meldinger som kommunen har fått oversikt over. 77 av disse har vært til barnevernet, og 25 av disse har vært vurdert som såkalte bekymringsmeldinger.

– For ti av meldingene er innholdet ukjent, sier han.

– Dessverre er det først denne uken at Politidirektoratet har forstått alvoret og går ut og varsler bredt om at dette er et nasjonalt problem som kan gjelde barn over hele landet.

Han sier det ikke går an å leve med en situasjon hvor man er usikker på om bekymringsmeldinger til barnevernet kommer fram.

– Først og fremst er dette en nasjonal krise, som potensielt rammer barn og familier som trenger barnevernets hjelp og oppfølging, sier han.

Meldingene blir slettet i innboksen automatisk etter 30 dager.

Feilen ble oppdaget av Lillehammer kommune allerede for to uker siden, sier Bakervik. Han sier Lillehammer varslet Statsforvalteren om at også andre kommuner kunne være rammet.

Flere nyheter: