Menu
Patrick Berg serverte en rakett av en scoring da Bodø/Glimt tok seg videre i fotball-NM. Foto: Geir Olsen / NTB

Berg-perle hjalp Glimt videre i cupen: – En kamp som levde hele veien

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt innfridde favorittstempelet og er klare for NM-semifinale etter 2-0-seier borte mot HamKam på Briskeby torsdag kveld.

Av NTB | 13.07.2023 20:33:02

Sport: Der venter et bortemøte med Vålerenga 27. september. Oslo-laget tok seg onsdag videre etter å ha snudd 0-2 til 3-2 i kvartfinalen hjemme mot Brann. Cupfinalen på Ullevaal spilles lørdag 9. desember.

– Det var en kamp som egentlig levde hele veien. Begge lag hadde store sjanser, og vi klarte å sette to mål, så det er deilig, sa en fornøyd Patrick Berg til TV 2 etter kampslutt.

En markkryper fra Albert Grønbæk og et drømmetreff signert Patrick Berg sørget for at avansementet var i boks for Glimt. Vertene fra Hamar kom imidlertid til flere farligheter i løpet av de 90 minuttene på Briskeby, og bortelaget måtte ved flere anledninger renske unna i egen 16-meter.

– Det kostet litt. Jeg føler det blir litt som vi forventet. Vi visste at HamKam ville ligge lavt og kontre, og det føler jeg vi håndterte godt til å begynne med. Jeg synes det er en fortjent seier, og vi er veldig glade for å være i semifinalen, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

– Vi fikk kampen dit vi ville. Jeg synes vi spilte en god kamp, og taktisk løste vi ting bra, innledet HamKams hovedtrener Jacob Michelsen overfor TV 2 etter tapet.

På overtid var HamKam nære en redusering da Glimt-keeper Nikita Haikin så vidt fikk avverget på streken. Michelsen var klar på at ballen var over streken.

– Hadde det vært videodømming her, hadde vi nok fått en redusering på slutten. Uansett om den er klart inne eller ikke, skal linjedommeren ta den. Den er klart inne, men den er vanskelig å se, understreket han.

Michelsen var borte hos fjerdedommer med sin egen telefon. På spørsmål fra TV 2 om hva han ønsket å vise, svarte dansken fleipete.

– Det er mini-VAR.

Bortelagets offensive stjernegalleri satte vertenes forsvar på flere prøver før kvarteret var unnagjort på Briskeby. Kaptein Patrick Berg og Albert Grønbæk kom begge til gode avslutningsmuligheter, men de ble stanset av henholdsvis stolpen og tverrliggeren.

Like før halvtimen var unnagjort på Briskeby fikk vertene en stor sjanse til å ta ledelsen, men forsvarsspiller Jens Martin Gammelby misbrukte muligheten fra kloss hold.

Bortelaget fortsatte å skape sjanser etter 1-0-målet, men de måtte vente helt til det 76. minuttet før kaptein Berg doblet ledelsen med et knallskudd og gjorde veien tilbake for HamKam håpløst lang.

HamKam har hatt en tung første halvdel av årets eliteseriesesong, og etter 13 serierunder befinner Jakob Michelsens lag seg under nedrykksstreken. De hvitkledde rykket opp fra 1. divisjon før starten på fjorårssesongen, og i comebacksesongen på øverste nivå sikret de fornyet eliteseriekontrakt med en 13.-plass.

Glimt troner på sin side øverst på tabellen med åtte poeng ned til serietoer Tromsø. Kjetil Knutsens lag ble seriemester både i 2020 og 2021, men forrige sesong ble de vippet ned fra tronen av Molde.

HamKam var heldige som ikke havnet under med både ett og to mål tidlig i kampen. Hjemmelagets Lars Jendal fikk hjelp av både stolpen og tverrliggeren etter gode avslutninger fra henholdsvis Berg og Grønbæk.

Etter at HamKam ved flere anledninger hadde vært farlig frempå like etter hvilen, var det Glimt som først fant veien til nettmaskene. Et godt angrep landet til slutt i beina til Albert Grønbæk som fra innsiden av sekstenmeteren satte ballen i mål med et velplassert skudd.

(©NTB)

Flere nyheter: