Karim Benzema (t.h.) scoret to mål borte mot Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB.

Benzema-hattrick senket Barcelona på Camp Nou – Real Madrid klar for cupfinale

Real Madrid vant 4-0 på bortebane over Barcelona i den spanske cupen. Hovedstadsklubben er dermed klar for den spanske cupfinalen etter 4-1 sammenlagt.

Av NTB | 05.04.2023 23:04:06

Sport: Der møter de Osasuna som slo Athletic Bilbao 2-1 over to kamper. Cupfinalen spilles 6. mai i på olympiastadion i Sevilla.

Barcelona vant den første kampen i dobbeltoppgjøret 1-0 på bortebane da Eder Militão scoret selvmål på Santiago Bernabéu.

Det hadde imidlertid lite å si da Real Madrid satte inn et ekstra gir og viste hvorfor de er regjerende mestere av europa.

Ett minutt på overtid av førsteomgangen sørget Vinicius Junior for 1-0 til pause, før Karim Benzema doblet gjestenes ledelse bare fire minutter inn i andre omgang.

Vondt ble til verre for Barcelona da Franck Kessie felte Vinicius i 16-meteren og dommer Juan Martinez Munuera pekte på straffemerket. I duellen mot Marc-André ter Stegen var Benzema iskald og satte inn sitt andre mål for kvelden.

Ti minutter før full tid fullbyrdet den franske storscoreren hattricket sitt etter å ha blitt spilt nydelig opp av Vinicius. Dermed står han med fem mål og to assist i sine seks siste «El Clásico»-oppgjør.

Barcelona har imidlertid vært totalt overlegne i det hjemlige ligaen, hvor de topper tabellen med tolv poeng ned til «los blankos» på 2.-plass. De har også gått seirende ut av de tre siste «El Clásico»-oppgjørene.