Menu
En lastebil kjører inn for å bli skannet av det nederlandske tollvesenet i havnen i Rotterdam. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Belgia og Nederland beslagla 160 tonn kokain i sine havner i 2022

Belgiske og nederlandske myndigheter beslagla totalt 160 tonn kokain i sine havner i fjor, ifølge det nederlandske og belgiske tollvesenet.

Av NTB | 10.01.2023 21:55:49

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge tollvesenet ble det beslaglagt rekordmye kokain i havnebyen Antwerpen i Belgia i 2022 da det ble funnet 109 tonn av det ulovlige narkotiske stoffet. Til sammenligning ble det beslaglagt 90 tonn kokain i byen i 2021.

– Dette viser at vi sammen kan bekjempe internasjonal narkotikahandel og dens innvirkning på vår sikkerhet, økonomi og samfunn, sa Belgias finansminister Vincent Van Peteghem i en uttalelse.

I Nederlands største havneby Rotterdam ble det beslaglagt 47 tonn kokain i fjor, noe som var betydelig mindre enn året før, da 70 tonn kokain ble beslaglagt.

Tollvesenet fant også rundt fire tonn kokain i den lille havnen Vlissingen sørvest i Nederland i 2022, noe som er omtrent dobbelt så mye som året før.

(©NTB)

Flere nyheter: