Menu
Det blir stafett for Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland lørdag. Her er de to etter seieren på parstafetten torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Bekreftet: VM-stafettene går som planlagt

Stafettene i skiskytter-VM vil for nå gå som planlagt etter at de først var i fare som følge av vind. Avgjørelsen ble tatt tidlig lørdag morgen.

Av NTB | 18.02.2023 08:15:44

Sport: Det er meldt opp til 12 sekundmeter vind i tysker Oberhof lørdag. Fredag kveld sendte Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) ut en pressemelding der det het at stafettene var i fare som følge av mye vind på værmeldingen.

Lørdag morgen bekrefter IBU at stafettene vil gå som planlagt, men at de vil vurdere været helt fram til rennstart. Spesielt er det skogsområdene i løypa som gir utfordringer.

«Juryen vil holde sitt vanlige møte klokken 10.45 for å sikre at løpet kan avholdes fra den sportstekniske siden. Arrangøren vil fortsette samtalene med væreksperter med tanke på sikkerheten til utøvere og tilskuere», heter det i uttalelsen.

Herrerennet starter 11.45, mens kvinnekonkurransen går av stabelen klokken 15.

For herrene skal Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø gå, mens Ragnhild Femsteinevik, Karoline Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland skal gå på det norske kvinnelaget.

Det er meldt realt ruskevær i Tyskland i helgen. Regn og vind skal prege konkurransene både lørdag og søndag. Mesterskapet avsluttes med fellesstart for begge kjønn søndag.

(©NTB)