Menu
Josh Harris leder gruppen som snart tar over styringen av NFL-klubben Washington Commanders. Foto: Matt Rourke, File / AP / NTB

Bekreftet: NFL-klubb selges for rekordsum

Washington Commanders-eier Dan Snyder bekrefter i en pressemelding at han har godkjent et salg av klubben til en gruppe ledet av milliardæren Josh Harris.

Av NTB | 12.05.2023 23:14:17

Økonomi og næringsliv: De to partene opplyser om enigheten om salget i en delt pressemelding fredag kveld. Summen på kjøpet skal være på 6 milliarder dollar (tilsvarer 64 milliarder norske kroner), ifølge nyhetsbyrået AP. Det er det meste en idrettsklubb har blitt solgt for gjennom historien. Den tidligere rekorden sto Todd Boehly og hans konsortium for da de kjøpte Premier League-klubben Chelsea for 5,3 milliarder dollar (56 milliarder kroner) i fjor.

«Vi er veldig glade for å ha blitt enig med Josh Harris og hans imponerende gruppe med partnere om et salg av Commanders. Vi ser fram til en hurtig godkjenning av denne handelen og å heie på laget i årene som kommer», heter det i uttalelsen fra Snyder-familien.

Salget vil ikke være formelt i boks før NFL godkjenner det. Ifølge ESPN vil ikke det skje før tidligst om to uker. Det er imidlertid en ren formalitet så sent i stadiet av et oppkjøp.

Harris er også eier i NBA-klubben Philadelphia 76ers og har med seg basketballegenden Magic Johnson i oppkjøpet av Commanders. Washington-milliardær Mitchell Rales er også med i gruppen som skal eie NFL-klubben i årene som kommer.

Snyder og hans familie har eid Washington-laget siden 1999. Harris har ifølge Forbes en formue verdt 5,8 milliarder dollar.

«På vegne av hele eiergruppen vil jeg si hvor glade og spente vi er for å bli vurdert som nye eiere av Washington Commanders. Vi er veldig dedikerte til å gi laget et løft som vil gi byen og supporterne trofeer å feire», heter det i en uttalelse fra Harris.

(©NTB)

Flere nyheter: