Menu
Gaute Helstrup fortsetter som Tromsø-trener. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Bekreftet: Helstrup forlenger med Tromsø

Gaute Helstrup (47) er enig med Tromsø om en ny trenerkontrakt. Han er den siste tiden blitt koblet til Lillestrøm.

Av NTB | 21.07.2023 16:13:10

Sport: Tromsø-ledelsen opplyste om den nye avtalen på en pressekonferanse fredag ettermiddag. Kontrakten strekker seg ut 2025.

– Jeg er glad for å sitte her i dag. Det har vært noen fine uker i det siste, men det har også vært noen fine år. Det har vært et veldig bra år fra i fjor sommer og det er naturlig å se fremover. Vi har et utgangspunkt for høsten som er utrolig spennende, sa Helstrup på pressekonferansen.

Også Helstrups assistent, Jørgen Vik, er med videre.

– Jeg må få takke klubben for tilliten. Jeg stiller meg bak det Gaute sier og ser offensivt på fremtiden til klubben, sa Vik.

Noen timer tidligere fredag kunne avisen Nordlys melde at en ny avtale mellom partene var på plass.

Sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen gleder seg over å ha Helstrup med videre.

– Helt siden Gaute kom inn i 2020 har det vært en stor utvikling. Jeg var assistenttrener da og opplevde allerede da hvor opptatt Gaute var av å bygge klubb, sa han.

Nylig la ikke Lillestrøm-leiren skjul på at Helstrup var en het kandidat i jakten på en permanent erstatter for Geir Bakke, som brått og uventet dro til Vålerenga.

– Han passer ikke ugreit inn, for å si det sånn. Han passer godt til det vi vil gjøre her, sa LSKs styreleder Morten Kokkim til TV 2 tidlig i prosessen.

Avklaringen rundt Helstrups framtid ble klar etter møtevirksomhet i TIL fredag. Klubben ville ha en konklusjon i løpet av denne uken.

Tromsø er nummer fire på tabellen i Eliteserien. Helstrup har vært klubbens hovedtrener siden han ble kjøpt fri fra HamKam i 2020.

(©NTB)