Menu
Frank Lampard avbildet fra tiden som Everton-manager. Nå går han løs på sin andre periode som sjef i Chelsea. Foto: Steve Luciano / AP / NTB

Bekreftet: Frank Lampard blir vikarmanager i Chelsea ut sesongen

Chelsea henter tilbake klubblegenden Frank Lampard (44) for å lede laget fram mot sommeren.

Av NTB | 06.04.2023 14:34:05

Sport: Ansettelsen ble bekreftet torsdag etter et døgn med klare tegn på et Lampard-comeback. Det skjer drøyt 800 dager etter at han ble sparket som Chelsea-manager, og tidligere i år måtte han forlate et Everton-lag under nedrykksstreken.

Lampard tar over en storklubb som strever i Premier League. Chelsea ligger på 11.-plass og har kun vunnet fire av sine 20 siste seriekamper. De elendige resultatene kostet Graham Potter jobben.

Han ble i september hentet inn som et langtidsprosjekt, men etter 31 kamper (tolv av dem vunnet) var det slutt.

Det ønsker Lampard å motbevise. Som spiller var han selv med på å vinne CL-tittelen som klar «underdog» i 2012. Med 211 mål er engelskmannen tidenes mestscorende Chelsea-spiller.

Lampards første periode som manager i Chelsea varte i under to sesonger. Han ledet klubben til fjerdeplass og mesterligaspill det første året, og det ble sett på som en god start. På den tiden hadde Chelsea en overgangsnekt å forholde seg til.

Chelsea fikk i fjor vår nye eiere. Da ble Roman Abramovitsj byttet ut med et amerikansk konsortium ledet av Todd Boehly. Siden har ingen i Fotball-Europa brukt mer penger på spillerkjøp enn Chelsea.

De siste dagene er Luis Enrique blitt nevnt som en het kandidat til å bli permanent manager etter sesongen. Ifølge avisen The Independent har Barcelonas tidligere suksesstrener vært i samtaler med Chelsea-toppene.

Chelsea henger fortsatt med i Champions League og skal spille kvartfinale mot regjerende mester Real Madrid. London-laget har tidligere vunnet turneringen når det har slitt i hjemlig liga, men få tror på et nytt Chelsea-mirakel.

Forventningene ble noe helt annet da kjøpsforbudet var over. Sommeren 2020 svidde Chelsea av godt over to milliarder kroner på nye spillere, men resultatene gikk i feil retning. Få måneder etter sparkingen sto Stamford Bridge-laget igjen som en mesterligavinner under Thomas Tuchel.

(©NTB)

Flere nyheter: