Menu
Sander Sagosen risikerer å ikke spilte Champions League-håndball. Foto: Geir Olsen / NTB

Beinhard kamp om mesterligabillett for norsk håndball – kan bli felt av få Elverum-seirer

Norge er ikke sikret plass i neste års Champions League-håndball for menn. Nåløyet har blitt trangere siden i fjor.

Av NTB | 07.06.2023 13:18:52

Sport: Kolstad og Elverum kjemper denne uka om sluttspillseieren. Vinneren blir innstilt av Norges Håndballforbund i en søknad om billett til Champions League. Norge er rangert for lavt på klubbrankingen til å være garantert deltakelse.

Kolstad henter Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran S. Johannessen til sommeren i en kjempesatsing.

– Vi har ti faste sesong-mesterligaplasser for de største ligaene og seks «upgrades» (frikort). Det er et sett av kriterier som legges til grunn med tanke på tildeling av frikortene. Disse gjelder for alle aktuelle kandidater. Søknader vil bli vurdert av en komité i Det europeiske håndballforbundet, uansett hvilken klubb det dreier seg om, sier Thomas Schöneich, informasjonssjef i EHF, til NTB.

Sportslige resultater veier tungt. Elverum vant bare én av 14 kamper i mesterligagruppespillet i inneværende sesong. Året før ble det tre seirer.

En rekke store herrehåndballnasjoner jakter på frikort, og Norge kan komme til kort og stå uten deltaker til høsten. Trolig kjemper Norge om den aller siste ledige plassen.

– Når det gjelder Champions League-plassen for menn, kommer vi til å søke på vegne av klubben som vinner sluttspillet. Dessverre har vi ikke en garantert plass, men likevel en god historikk på Elverum sin deltakelse, sier Erik Langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund, til NTB.

– Så er vi naturligvis prisgitt at søknaden både tilfredsstiller EHF sine krav og forventninger og at den står seg godt i forhold til andre klubber og nasjoner. Vi ser at konkurransen om å få delta er beinhard, men mener definitivt at norske klubber, enten det er Elverum eller Kolstad, forsvarer en plass. For norsk håndball, både klubber og forbund er det naturligvis svært viktig med deltakelse blant «de ypperste» da dette gir gode ringvirkninger for håndballen langt utover den aktuelle klubben, legger han til.

Beslutningen om frikortene for Champions League vil bli tatt dagene etter sluttspillshelgen (17. og 18. juni) i Köln. CL-trekningen finner sted 27. juni.

(©NTB)

Flere nyheter: