Menu
Bayern-president Herbert Hainer er optimistisk foran sommerens overgangsvindu. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Bayern-topp med krystallklar beskjed – åpner for milliardkjøp i sommer

Bayern München-president Herbert Hainer sier klubben har økonomiske muskler til å bruke mer enn 100 millioner euro på en enkeltspiller foran neste sesong.

Av NTB | 07.06.2023 11:09:14

Sport: 100 millioner euro tilsvarer i underkant av 1,2 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

– Vi er økonomisk veldig godt posisjonert og har store mål. Derfor er svaret: Ja, vi kan bruke mer enn 100 millioner euro, men vi ville i så fall diskutere det intensivt, sier Hainer i et intervju med avisen Sport Bild onsdag.

Bayern-toppen sier at spillere fra økonomisk sterke Premier League ikke er utenfor rekkevidde for klubben.

– Til sjuende og sist må kandidatene passe inn i Bayern. Men hvis vi virkelig vil ha noen, kan Bayern også få en spiller fra Premier League. Vi er en veldig god og høyt respektert klubb, sier Hainer.

Bayern er tradisjonelt svært konservative på overgangsmarkedet og har så langt unngått å bruke like store summer på spillere som Premier League-klubbene Manchester City og Chelsea, eller de spanske gigantene Real Madrid og Barcelona.

Den tyske klubben er satt i forbindelse med West Ham-spiller Declan Rice. Arsenal og Chelsea sies også å prøve å signere midtbanespilleren.

En overgangssum på minst 100 millioner euro virker sannsynlig.

Bayern München har en svært turbulent sesong bak seg. Likevel ble det et nytt seriemesterskap etter en dramatisk innspurt i siste serierunde. Der rotet Borussia Dortmund bort gullet.

Bayern-trener Thomas Tuchel er ventet å gjøre grep med spillerstallen i sommerens overgangsvindu.

(©NTB)