Menu
Jonas Jerebko angrer. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Basketballstjerne angrer på Russland-overgang: – Jeg beklager

Basketballspiller Jonas Jerebko (36) legger seg flat og erkjenner at klubbyttet til CSKA Moskva var en feil.

Av NTB | 03.07.2023 15:43:06

Krig og konflikter: – Det jeg vil si til det svenske folk, er at jeg beklager. Jeg gjorde et helt feil valg, sier Jerebko til nyhetsbyrået TT.

Overgangen til Russland skapte bråk i svensk basketball i mars i fjor, like etter Russlands invasjon av Ukraina. Jerebko ble utestengt fra landslaget.

Jerebko har ikke spilt siden kontrakten med CSKA utløp i juni i fjor. 36-åringen er Sveriges beste basketballspiller gjennom tidene. Han har ti NBA-sesonger bak seg.

– Helt fra begynnelsen hadde jeg mine tvil, men jeg hadde ikke spilt på halvannet år. Jeg ville bare spille basketball. Jeg skjønner nå hvor galt det var. Jeg ville aldri ha gjort det med fasit i hånd. Selvfølgelig angrer jeg på det, sier Jerebko.

Generalsekretær Fredrik Joulamo i Det svenske basketballforbundet vil ikke svare på om utestengelsen av Jerebko blir opphevet.

– Det er flott at han har kommet til erkjennelsen av det var feil, men det ikke noe han har formidlet til oss, sier Joulamo.

– Jonas vet hvordan han skal nå oss. Det er ikke noe vi vil ta gjennom media. Det er ingenting vi vil ta gjennom media. Han er velkommen til å kontakte oss. Døren vår er åpen. Han vet hvor vi er, sier generalsekretæren.

(©NTB)

Flere nyheter: