Menu
En kvinne i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter en hendelse der et barn falt ut av et vindu på Nesodden. Barnets tilstand er alvorlig, men stabil, ifølge politiet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Barn alvorlig skadd i fall på Nesodden – kvinne siktet for drapsforsøk

En kvinne i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter en hendelse der et småbarn falt ut av et vindu i et hus på Nesodden torsdag. Barnet er alvorlig skadd.

Av NTB | 04.05.2023 19:24:06

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet i Øst meldte om hendelsen klokka 15.53 torsdag og rykket ut med flere enheter.

– Vi fikk melding fra AMK om en uavklart situasjon. På en eller annen måte så har et lite barn på rundt ett år falt ut av et vindu, sa operasjonsleder Terje Marstad til NTB tidligere torsdag.

– Det er etterforskning som har pågått siden vi ankom stedet. Informasjon som er innhentet, tekniske funn og vitneinformasjon, sier Marstad rundt klokka 18.20 om bakgrunnen for siktelsen.

– Kvinnen har status som pågrepet og siktet. Hun er hos lege for helsemessig undersøkelse og skal inn for sporsikring på hennes person, sier han videre.

Tilstanden til barnet er stadig alvorlig, men stabil, ifølge Marstad. Barnet ble tatt til Ullevål sykehus med luftambulanse. Pårørende er varslet om hendelsen.

Innsatsleder Ole Messelt Juelsen sier at politiet vil forsøke å gjennomføre avhør av relevante personer.

– Det er blant annet den personen i 50-årene, og andre eventuelle vitner, ikke som har sett hendelsen, men som kan belyse saken og situasjonen i sin helhet, sier Juelsen.

Han sier videre at politiet forsøker å kartlegge om noen har sett hva som har skjedd, og utelukker ikke at det kan være snakk om en ulykke.

Kvinnen som er siktet, er den samme som politiet tidligere har anholdt for å få informasjon om hendelsen. Hun er i slekt med fornærmede, men det er ikke snakk om en forelder. Utover det ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på relasjonen.

Nesodden kommunes krisegruppe er blitt involvert etter hendelsen.

Senere bekreftet politiet at en kvinne i 50-årene var siktet for drapsforsøk.

Politiet gjør taktiske og tekniske undersøkelser utover kvelden, både på hendelsesstedet og i boligen til den siktede, sier Marstad.

Flere nyheter: