Ingrid Syrstad Engen kom inn og hjalp Barcelonas kvinnelag å unngå tap, men lagets rekordlange seiersrekke i seriekamper ble brutt med 1-1 mot Sevilla. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Barcelona-kvinnenes utrolige seiersrekke brutt – 1-1 mot Sevilla

Et reservepreget Barcelona-lag måtte tåle sesongens første poengtap da det ble 1-1 i hengekampen mot Sevilla. Seiersrekken på 62 strake seriekamper ble brutt.

Av NTB | 10.05.2023 21:34:19

Sport: Barcelona har allerede sikret seriemesterskapet og forbereder seg til mesterligafinale mot Wolfsburg. Mange reserver slapp til i onsdagens bortekamp, men flere stjerner ble byttet inn da laget styrte mot et sjokktap.

Cristina Martin-Prieto ga Sevilla ledelsen i det 53. minutt da hun ble spilt gjennom og scoret alene med keeper.

I det 65. minutt ble Alexia Putellas, Asisat Oshoala og Mapi Leon byttet inn for Barcelona. I det 78. minutt kom også Ingrid Syrstad Engen på banen, og to minutter senere utlignet gjestene etter et hjørnespark. Oshoala dyttet ballen ut til Ana-Maria Crnogorcevic, som skjøt i mål.

Etter seier i sesongens 27 første seriekamper ble det bare uavgjort for Barcelona, som ikke hadde avgitt poeng i La Liga siden 3-4-tapet for Atlético Madrid 1. juni 2021. Laget vant alle 30 seriekamper forrige sesong.

Barcelonas seiersrekke er av Fifa registrert som den lengste av et topplag noensinne. Målforskjellen i seiersrekken på 62 kamper var 297-22.

Mens Engen fikk et innhopp, var ikke Caroline Graham Hansen i kamptroppen onsdag.