Menu
Andrea Agnelli og Juventus risikerer straff også i den såkalte «Prisma»-saken. Foto: Luca Bruno, File / AP Photo / NTB

Avis: Juventus risikerer enda mer straff

Fredag ble Juventus dømt for manipulasjon av en rekke overganger. Nå risikerer de ytterligere straff i en annen økonomisk sak, skriver Corriere dello Sport.

Av NTB | 21.01.2023 19:10:06

Sport: Den italienske storklubben blir trukket 15 poeng i den inneværende sesongen etter at den såkalte «plusvalenza»-saken ble gjenåpnet. Flere profiler, deriblant tidligere klubbpresident Andrea Agnelli og tidligere sportssjef Fabio Paratici, fikk også lange utestengelser fra italiensk fotball.

Juventus er i «plusvalenza»-saken dømt for å ha verdisatt og solgt spillere for høyere summer en det de egentlig var verdt. Klubben har varslet at de vil anke dommen.

Problemene gir seg likevel ikke der for «Den gamle dame», som også er anklaget i en annen økonomisk sak. Den såkalte «Prisma»-saken førte til at klubbstyret trakk seg i november, og ifølge Corriere dello Sport er risikoen for ytterligere straff i denne saken reell.

Ifølge The Athletic er klubben anklaget for å ha kommunisert utad at spillerne gikk fire måneder uten lønn og på den måten gitt feilaktig informasjon til klubbens investorer.

Påtalemyndigheten ser også på muligheten for at klubben har produsert fakturaer for pengetransaksjoner som aldri fant sted. Juventus er et børsnotert selskap i Italia.

Klubben har hele tiden benektet å ha gjort noe ulovlig, som klubbpresident Ferrero holdt fast ved i en uttalelse lørdag.

– Vi må stå samlet i møtet med urettferdighet, sa Ferrero til Juventus-supporterne.

Klubben er her anklaget av påtalemyndigheten i Torino for ulovlig regnskapsføring og misvisende kommunikasjon. Et av de sentrale punktene i saken dreier seg om lønn. I den utfordrende økonomiske perioden med koronarestriksjoner og begrenset antall publikummere på stadion skal klubben ha overtalt spillerne til ikke å motta lønninger i én måned.

Avsløringene i denne saken var medvirkende til at «plusvalenza»-saken ble gjenopptatt fredag, ifølge The Athletic.

(©NTB)

Flere nyheter: