Menu
Australias regjering vil forby fremvisning og salg av nazisymboler, som hakekorsflagget som hang på denne salgsboden på en festival i 2006. Arkivfoto: Chris Donaghy / AAP Image / AP / NTB

Australia vil forby nazisymboler

Den australske regjeringen planlegger et forbud mot fremvisning av og handel med nazisymboler, sier justisminister Mark Dreyfus.

Av NTB | 08.06.2023 08:19:05

Vitenskap og teknologi: Dreyfus sier han vil legge fram et lovforslag neste uke som forbyr offentlig fremvisning av nazistiske hakekors og SS-symboler. Kjøp og salg av gjenstander med disse symbolene blir også forbudt, sier ministeren til kringkasteren ABC.

– Vårt budskap er at det ikke er rom for å spre hat, vold og antisemittisme i Australia. Vi må sende et budskap om at det ikke er rom for slik atferd. De som ønsker å glorifisere uhyrlighetene i holocaust, hører ikke hjemme her, sier Dreyfus.

Det skal gjøres unntak for bruk av hakekorssymbolet som brukes av hinduer og buddhister. Forbudet mot fremvisning for også unntak for bruk i akademia, kunst, litteratur, journalistikk og undervisning og i vitenskapelig sammenheng.

Forslaget til Dreyfus omfatter ikke nazihilsen, men han sier det er opp til delstatene om de vil forby dette.

Victoria, der Melbourne er hovedstad, har allerede innført forbud mor både nazisymboler og nazihilsen.

(©NTB)

Flere nyheter: