Hayley Raso var med på å sende Australia videre i VM. Foto: Victoria Adkins / AP / NTB

Australia videre i fotball-VM etter storseier

Australia hadde kniven på strupen før den siste gruppekampen mot Canada, men innfridde og vant 4-0. Dermed er en av to vertsnasjoner videre i VM-sluttspillet.

Av NTB | 31.07.2023 14:13:14

Sport: Bare ni minutter inn i kampen sendte Hayley Raso australierne i føringen. Hun plukket opp et innlegg i feltet og skjøt ballen i nettmaskene. Målet ble godkjent etter en VAR-sjekk.

Mary Fowler tok så hjemmepublikumet til himmels da hun satte ballen i mål ti minutter før pause. Manchester City-spilleren styrte ballen i nettaket etter klabb og babb i feltet. Jubelen stoppet da VAR annullerte scoringen for en offside.

Raso lurte imidlertid inn en scoring på corner kort tid etterpå og ble tomålsscorer. Fowler fikk målet sitt da hun økte til 3-0 etter hvilen, og på overtid fikk Australia straffe. Stephanie Catley var sikker og ordnet 4-0.

Nigeria spilte 0-0 mot Irland og avanserer videre til åttedelsfinalene. De mistet puljeseieren og møter vinneren av gruppe D, som trolig blir England.

Australias neste motstander blir 2.-plassen i samme gruppe. Danmark er favoritt til å gå videre og møte vertsnasjonen. England topper gruppe D med seks poeng, mens danskene i likhet med Kina har tre. Haiti ligger sist med null.