Menu
Jakob Ingebrigtsen tok NM-gull på 1500 meter. Foto: Carina Johansen / NTB

Asserson Ingebrigtsen suveren på 1500-meteren i NM: – En oppvisning av de sjeldne

Jakob Asserson Ingebrigtsen lekte seg til gullet på 1500-meteren i friidretts-NM i Sandnes. For bare tre dager siden ble 23-åringen far for første gang.

Av NTB | 28.06.2024 23:03:08

Sport: Friidrettsjuvelen var storfavoritt før fredagens finale, og på hjemmebane leverte han varene. 23-åringen vant med over ti sekunder og satte ny banerekord da han løp inn til 3.34.03.

– En oppvisning av de sjeldne. Han bare gir og gir, sa NRKs kommentator Jann Post om gullvinnerens løp.

23-åringen rykket fra umiddelbart, og ingen var i nærheten av å utfordre den doble EM-vinneren fra Roma om NM-gullet.

– Jeg er spent. Det er litt uvanlig å forberede seg til konkurranse hjemme i mitt eget hus, men jeg kjenner at jeg gleder meg. Jeg tror det blir bra i kveld, sa Ingebrigtsen til NRK før konkurransen.

Ingebrigtsen reiste hjem med to nye gull fra EM i Roma i juni. Han er den eneste mannlige utøveren med seks EM-gull. 25. juni ble han og kona Elisabeth Asserson Ingebrigtsen foreldre til Filippa.

– Først og fremst (er jeg) stolt, det er jo veldig spesielt og på en måte være med på den opplevelsen og få sitt første barn. Jeg ser jo hvor stort det er for Elisabeth også, så det er først og fremst veldig gøy å ta del i. Men jeg kjenner jo at jeg blir veldig stolt, sa Ingebrigtsen til NRK nylig.

Det blir en travel sommer for 23-åringen med det nye familietilskuddet. I begynnelsen av august skal Ingebrigtsen forsvare OL-gullet på 1500 meter.

23-åringen fra Sandnes innledet årets utendørssesong på annenplass på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Eugene. Deretter vant han tilsvarende distanse under Bislett Games i oppladningen til de to EM-gullene.

(©NTB)

Flere nyheter: