Menu
Dutty Dior fikk sitt gjennombrudd sammen med artisten Isah for singelen «Hallo» i 2019. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Artisten Dutty Dior (27) er død

Den norske rapperen og låtskriveren Kristoffer Castin Åman, bedre kjent under artistnavnet Dutty Dior, er død. Han ble 27 år gammel.

Av NTB | 07.04.2024 08:03:03

Kultur og underholdning: Plateselskapet Warner Music bekrefter dødsfallet overfor VG. Artisten gikk bort lørdag.

– Vi kan bekrefte at Kristoffer Castin Åman (Dutty Dior) har gått bort. Våre tanker er hos hans familie og nærmeste, skriver daglig leder Leif O. Ribe i Warner Music i en tekstmelding til avisen.

Åman var en av Norges største rappere, og skulle etter planen spille på hiphop-festivalen Kadetten i sommer. Han fikk sitt store gjennombrudd sammen med artisten Isah i 2019 med singelen «Hallo».

Sangen vant P3 Gullprisen «Årets låt» samme år, og var også nominert til samme kategori under Spellemannprisen. «Hallo» ble en av de største norske og norskspråklige hitene i nyere tid, med over 33 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

Siden har Åman samarbeidet med en rekke andre store norske artister, deriblant Karpe, Stig Brenner, Arif og Nils Bech. I fjor slapp han sitt tredje album «Det er mindre ensomt alene».

– Dutty var en helt unik artist – en enestående låtskriver, ekstremt musikalsk og med en helt egen nesten overjordisk karisma både i rommet og på scenen, sier artistmanager og DJ Silje Borgan i en SMS til Dagbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: